Čili in sol

Čili mlinček s soljo.

Rdeč čili s soljo za ljubitelje pikantne hrane.

- Uporaba -

Mlinček vsebuje pikantnost in aromatičnost rdečega čilija, ki doda svojo noto in pikantnost jedi, jed pa tudi dekorira. Da se čili lepše zmelje in jedi ni potrebno dodatno soliti, je mešanici dodana še sol.

Mešanico lahko uporabimo za začinjanje zelenjavnih jedi, pikantnih omak, v namazih, kot dodatek zelenjavnim enolončnicam, pikantnim golažem, vsem mesnim jedem in stročnicam, vsem tradicionalnim mehiškim jedem.

Sestavine: tradicionalna morska sol (iz Sečoveljskih solin) 40 % in rdeč čili

- Sorodne začimbe -
- Ali ste vedeli? -

Večji plodovi čilija so manj pekoči, najhujši pa so najmanjši.

Bolj kot čili kuhamo, bolj je pekoč, zato so jedi, začinjene s čilijem, ki jih naslednji dan pogrejemo, bolj pekoče.

Nekateri čiliji imajo tudi do osem krat več vitamina C kot limona.