


BBQ zelenjavni zrezki



Priprava
- Zelenjavne zrezke odtajamo na sobni temperaturi. Kislo smetano zmešamo s koprom in postavimo v hladilnik. Kečap, med in limonin sok zmešamo in postavimo v hladilnik.
- Zavremo 2 litra soljene vode, z njo prelijemo kus kus in ga ohladimo.
- Sušen paradižnik narežemo na majhne kocke in ga prepražimo na olivnem olju, zalijemo z vinom in povremo. Dodamo kus kus in ga dobro prepražimo.
- Segrejemo pečico na 200 °C (ventilator). Mrežo postavimo na srednje vodilo in počakamo, da se segreje.
- Zrezke pečemo približno 7–10 minut na vsaki strani tako, da se lepo obarvajo. Postrežemo skupaj s kus kusom, mladim sirom in omakama.
Sestavine

- 4 zelenjavni zrezki Žito - Hokus
- 100 g kisle smetane
- 1 ščepec sušenega kopra Maestro
- 50 g kečapa
- 1 čajna žlička medu
- sok ene limone
- 200 g mladega sira
- 100 g kus kusa Zlato polje
- 50 g sušenega paradižnika
- 1 dl belega vina
- olivno olje
- sol
- poper Maestro