Bučna juha s pršutom in praženim kostanjem

lahka
30 minut
juha

Priprava

  1. Bučo olupimo, očistimo in zrežemo na kocke. Segrejemo olje v večjem loncu in popražimo bučo do zlatorumene barve. Zalijemo jo z vodo toliko, da je vsa buča pokrita. Dodamo nasekljan ingver, celo vejico mete, nasekljan koriander ter solimo in popramo.
  2. Ko je buča kuhana, jo pretlačimo čez fino cedilo (z vodo, v kateri se je kuhala). Vrnemo na štedilnik in jo segrejemo do vrelišča, odstavimo in s paličnim mešalnikom vmešamo maslo.
  3. Kostanj segrevamo v smetani toliko, da se zmehča, odstavimo in ohladimo. Ko je kostanj ohlajen, ga na grobo nasekljamo.
  4. Testo zvaljamo na 1 cm debelo in ga zrežemo na 20 cm široke trakove. Namažemo s kostanjem, na vrh položimo pršut in zvijemo v tanko ruladico. Pečemo na 190 °C do zlatorumene barve.