Cvetačna kremna juha s cigarami iz vlečenega testa s karamelizirano cvetačo in rakci

lahka
1 ura
juha

Priprava

  1. Cvetačo skuhamo v slanem kropu. Vode ne odlijemo stran, ampak jo prihranimo za pozneje. Iz cvetače naredimo pire. ¼ cvetače vzamemo stran, ostalo pa stresemo nazaj v vodo, v kateri se je kuhala cvetača. Juho še začinimo, dodamo sladko smetano.
  2. Iz ¼ cvetačnega pireja naredimo nadev. Najprej malo karameliziramo cvetačo na maslu (počasi jo pražimo, da postane svetlo rjava), ohladimo.
  3. Rakce očistimo in sesekljamo, vmešamo jih k pireju ter začinimo.
  4. Vlečeno testo narežemo na 6 x 6 cm velike kvadratke, premažemo jih z maslom ter nadevamo z nadevom. Zavijemo in jih spečemo na 200 °C tako, da postanejo zlato rumene barve. Postrežemo jih poleg juhe.