


Dimljena račja prsa na solati iz zelene, pomaranče, rdeče pese, orehov, prosene kaše



Priprava
- Zeleno, stebelno zeleno, jabolka, rdečo peso in pomaranče zrežemo na manjše kocke, dodamo proseno kašo, ki smo jo skuhali v slanem kropu in jo ohladili. Začinimo in dodamo grobo sesekljane orehe.
- Vse skupaj povežemo s kislo smetano in solato postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro.
- Solato dekorativno postavimo na krožnik in obložimo z dimljenimi račjimi prsmi.
Sestavine

- 1 zavitek dimljenih račjih prsi
- 100 g zelene
- 60 g stebelne zelene
- 150 g jabolk
- 80 g vložene rdeče pese
- 160 g pomaranč
- 3–4 žlice kisle smetane Mu Cuisine
- 3 žlice prosene kaše Zlato polje ali Natura
- 50 g orehov
- sol
- poper Maestro