


Ibrov burek



Priprava
- Piščanca solimo, nasekljamo na čim manjše koščke ter na hitro prepražimo na olju. Bučo očistimo, skuhamo in pretlačimo. Skuto, piščanca in bučo zmešamo, solimo in popramo po potrebi.
- Na mokro krpo položimo list vlečenega testa, pokapamo s topljenim maslom ter nadevamo s pripravljeno zmesjo. Zavijemo in oblikujemo v polžka.
- Postopek ponovimo še z ostalimi tremi listi testa.
- Premažemo s preostankom masla in pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, do zlatorjave barve.
- Jogurt, majonezo, koper in limetino lupino premešamo in postrežemo ob bureku.
Sestavine

- 4 liste vlečenega testa Žito
- 500 g skute
- 600 g piščančjega fileja
- 500 g hokaido buče
- 5 dl čvrstega jogurta
- 1 jedilno žlico kopra Maestro
- 1 limeto
- 1 jedilno žlico olivnega olja
- 2 jedilni žlici majoneze
- 100 g masla
- sol
- poper Maestro