Kakijev mošnjiček z marcipanom in vanilijevo omako

lahka
30 minut
sladica

Priprava

  1. Testo narežemo na kvadrat v velikosti 15x15 cm, premažemo s stopljenim maslom. Iz biskvita izrežemo kroga v velikosti približno 4–5 cm, postavimo na sredino testa, navlažimo s sladko vodo. Nanj položimo narezan kaki ter posujemo s sladkorjem in cimetom.
  2. Marcipan zmiksamo skupaj z beljakom in ga poškropimo po kakiju. Robove testa stisnemo skupaj, tako da nastane mošnjiček. Pečemo pri 210 °C 8 minut. Vrhove mošnjičkov pokrijemo z aluminijasto folijo, da se ne zažgejo.
  3. Za pripravo omake damo v mleko vanilijevo palčko in zavremo. Rumenjake zmešamo z gustinom in sladkorjem, dodamo toplo mleko, ter še malo pokuhamo. Postrežemo jo skupaj z mošnjičkom.