


Koprivni polžki s skuto in bučkami



Priprava
- V veliki ponvi segrejemo olje in na njem pražimo šalotko in bučke, da se zmehčajo. Ko se obarvajo, dodamo česen in pražimo še 2 minuti.
- Koprivne polžke stresemo v velik lonec osoljenega kropa in jih skuhamo po navodilih na embalaži. Odcedimo jih in malo vode od kuhanja prihranimo. Stresemo jih v ponev k bučkam, dodamo narezano baziliko, limonovo lupinico, parmezan in pinjole, solimo in popramo. Na vrh naložimo albuminsko skuto in nežno pomešamo, da grudic ne zdrobimo preveč. Ponudimo in posujemo s še malo parmezana.
Sestavine

- 300 g polžkov s koprivo Zlato polje
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 4 bučke, razpolovljene in narezane na rezinice
- 2 drobno sesekljana stroka česna
- šopek bazilike
- lupinica 1 limone
- sol
- poper Maestro
- 50 g sveže naribanega parmezana in še malo, ko postrežemo
- 50 g popraženih pinjol
- 250 g albuminske skute (rikote)