Mariniran losos z agrumi na opečeni beli polenti s pistacijo in bazilično majonezo

To dovršeno specialiteto z aromo agrumov lahko brez bojazni postavite pred še tako izbirčna usta.

lahka
1 ura
predjed

Priprava

  1. Belo polento skuhamo. Skuhano zlijemo na pekač, ki smo ga prekrili s prozorno folijo ter posujemo s sesekljanimi pistacijami. Ohladimo.
  2. Agrume narežemo na krhlje.
  3. Ribo narežemo na tanke rezine, prelijemo s sokom agrumov, medom, olivnim oljem ter začinimo.
  4. Postavimo vsaj za 1 uro v hladilnik, da se riba marinira.
  5. Liste bazilike stremo v terilniku, dodamo rumenjak, limonin sok in začinimo.
  6. Mešamo, počasi dodajamo še olivno olje, tako da dobimo »zeleno majonezo«.
  7. Marinirano ribo postavimo na krožnik, dodamo fileje agrumov, opečeno polento ter pokapljamo z bazilično majonezo.