Ohrovtova roladica z rdečim zeljem in ajdovo kašo

visoka
1 ura
predjed

Priprava

  1. Rdeče zelje očistimo in zrežemo na trakce. Čebulo zrežemo na kolobarje. Jabolko očistimo in zrežemo na rezine.
  2. Maslo v ponvi raztopimo, dodamo sladkor in naredimo tekoč karamel. Dodamo čebulo in dobro prepražimo, nato dodamo še jabolko in zelje ter pražimo 3 minute. Solimo in popramo ter zalijemo z rdečim vinom.
  3. Na blagem ognju kuhamo toliko časa, da povre skoraj vso vino. Odstavimo in vmešamo kuhano ajdovo kašo ter namočeno želatino, dobro premešamo in postavimo v hladilnik za 1 uro.
  4. Ohrovt očistimo in ohranimo lepe liste, katerim porežemo trdi del. Liste poparimo v vreli osoljeni vodi (za 3 minute) in jih takoj ohladimo v hladni vodi. Liste dobro osušimo.
  5. Razprostremo plastično folijo in nanjo položimo ohrovtov list. Nadevamo ga z zeljem, zavijemo v roladico ter čvrsto zavijemo s folijo. Liste kuhamo na 70 °C 15 minut.