


Parmezanove palčke s sladkim paradižnikom



Priprava
- Pirino listnato testo razvaljamo na centimeter debelo in ga narežemo na trakce. Trakce pomažemo s topljenim maslom in potresemo s parmezanom. Vsak trakec zvijemo v spiralo in pečemo v pečici pri 180 stopinjah Celzija približno 15 minut.
- Na olivnem olju stopimo sladkor in na njem prepražimo nasekljano šalotko. Dodamo na kocke narezan paradižnik, začimbe in dobro prepražimo. Zalijemo z belim vinom in kuhamo še 10 minut.
- Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom in pretlačimo skozi cedilo. Ohladimo in postrežemo s pečenimi parmezanovimi palčkami.
Sestavine

- 400 g pirinega zamrznjenega listnatega testa Žito
- 50 g parmezana
- 25 g masla
- 1 jedilna žlica sušenega paradižnika Maestro
- 2 sušena paradižnika
- 3 šalotke
- 1 čajna žlička sladkorja
- 2 dl belega vina
- ščep sušene bazilike Maestro
- sol in poper Maestro
- olivno olje