Pečen srnin hrbet s čokolado, s prilogo iz smetanovega zelja in zdrobovimi štruklji

lahka
1 ura 30 minut
glavna jed

Priprava

Srnin hrbet:

  1. Očiščen hrbet začinimo ter ga na hitro opečemo na maslu in olju. Pred serviranjem ga postavimo v ogreto pečico na 180 °C še za 6–10 minut, odvisno ali želimo krvavega ali dobro pečenega.
  2. Preden ga zrežemo, ga pustimo počivati na toplem dobrih 5 minut. Preden postrežemo na krožnike, stopimo čokolado nad vodno kopeljo, vzamemo čopič ter narahlo potegnemo po sredini krožnika s stopljeno čokolado. Nanjo postavimo narezano srno.

Zelje:

  1. Na maslu razpustimo narezano šalotko, dodamo na tanko narezano zelje in dušimo. Po potrebi dodamo vodo, začinimo.
  2. Ko je zelje že skoraj dušeno, dodamo sladko smetano in pustimo, da voda izpari in se zelje zgosti.

Štruklji:

  1. V skledo damo skuto, zdrob, jajca, začimbe. Premešamo, dobljeno maso damo na prozorno folijo in oblikujemo štrukelj.
  2. Zavitek še enkrat zavijemo v aluminijasto folijo ter kuhamo 15–20 minut v slanem kropu. Zraven lahko ponudimo različne omake ali pražene drobtinice.