Peteršiljeva kremna juha s prosenimi žličniki s snegom

lahka
1 ura
juha

Priprava

  1. Peteršiljeve korenine, krompir in čebulo na grobo zrežemo ter prepražimo na olivnem olju in maslu. Zalijemo z vinom ter pokuhamo.
  2. Ko vino izpari, zalijemo in kuhamo do mehkega, pretlačimo ali zmiksamo s paličnim mešalnikom, začinimo.
  3. Liste peteršilja skuhamo v slanem kropu, ohladimo ter skupaj z malo vode spiriramo. Peteršiljev pire dodamo juhi tik pred serviranjem in nič več ne prevremo, da ohranimo lepo zeleno barvo.

Priprava žličnikov:

  1. Kašo skuhamo v slani vodi in ohladimo.
  2. Iz beljakov naredimo trd sneg, v katerega na koncu vmešamo kuhano kašo.
  3. Mleko in vodo zavremo, solimo. Iz snega naredimo žličnike in jih skuhamo na mleku. Kuhane žličnike postavimo na juho.