


Pirini njoki s sirom in skuto z bučo, gobami in žajbljem



Priprava
- Bučno meso narežemo na manjše kose. Česen olupimo in grobo nasekljamo. Grobo nasekljamo tudi večino žajbljevih listov, nekaj listov pa prihranimo celih. Gobe temeljito očistimo in narežemo na rezine.
- V veliki ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo bučno meso, česen in nasekljan žajbelj. Pražimo nekaj minut, da vse skupaj rahlo porjavi. Prilijemo malo vode, nato pa pokrito kuhamo še 15 minut, da je bučno meso mehko. Odkrijemo, in ko vsa tekočina izpari, dodamo gobe ter pražimo še 5 minut. Jed vmes večkrat premešamo. Na koncu začinimo s soljo in poprom.
- Medtem v vreli osoljeni vodi 13 minut kuhamo njoke. Kuhane odcedimo in nekaj tekočine prihranimo. Skupaj s prihranjeno tekočino jih zmešamo z bučno omako in parmezanom. Prihranjene cele žajbljeve liste popečemo na oljčnem olju. Preden jed postrežemo, jo posujemo s še malo parmezana in okrasimo s popečenimi žajbljevimi lističi.
Sestavine

- 400 g pirinih njokov Žito ali domačih svaljkov Žito
- 1 žlica oljčnega olja
- 300 g mesa maslene ali muškatne buče
- 2 stroka česna
- nekaj žajbljevih listov
- 150 g gob
- 1 žlica sveže naribanega parmezana
- sol
- mleti črni poper Maestro
- malo parmezana za posip