Pisani malčki

lahka
30 minut
glavna jed

Priprava

  1. Piščanca narežemo na trakce in jih začinimo s soljo in poprom. Por narežemo na tanke kolobarje, ostalo zelenjavo pa na tanke palčke.
  2. Na olivnem olju popečemo piščanca do zlatorumene barve, dodamo korenje, kolerabo in zeleno ter na močnem ognju pražimo 1 minuto.
  3. Dodamo nasekljan česen, na grobo nasekljana zelišča in zalijemo s piščančjo osnovo. Kuhamo 1 minuto.
  4. Umaknemo z ognja, dodamo por in maslo, premešamo ter pokrijemo s pokrovko za 5 minut.
  5. Serviramo s svaljki, ki smo jih po navodilih z embalaže skuhali ali ocvrli. Jed dopolnimo s solato iz radiča z dodatkom na hitro popraženih bučnih semen ter zabeljenega z jabolčnim kisom in bučnim oljem. Če bučnega olja ne marate, ga zamenjajte z olivnim.