Rižota z rakci, školjkami in beluši v skodelici iz vlečenega testa

Klasična zmagovalna kombinacija kakovostnega riža Arborio in morskih sadežev, postrežena v posodici iz vlečenega testa.

lahka
30 minut
glavna jed

Priprava

  1. Na olivnem olju svetlo prepražimo sesekljano šalotko, dodamo riž in česen. Riž osteklenimo.
  2. Zalijemo z vinom in počakamo, da izpari.
  3. Počasi zalivamo z jušno osnovo (zelenjavno, ribjo, piščančjo).
  4. Ko je riž napol kuhan, dodamo rakce, školjke in narezane beluše. Začinimo.
  5. Zalivamo z osnovo in mešamo toliko časa, da je riž skuhan.
  6. Vlečeno testo narežemo na cca. 20 cm velik kvadrat.
  7. Premažemo ga z maslom ali olivnim oljem in položimo v ognjevarno posodico tako, da oblikujemo »posodico«.
  8. Pečemo na 200 stopinj Celzija toliko časa, da testo dobi lepo, zlatorumeno barvo.