


Svaljki al mare



Priprava
- Na olivnem olju prepražimo nasekljano šalotko, dodamo narezane olive in jih rahlo podušimo. Dodamo nasekljan česen in ingver ter zalijemo z belim vinom.
- Povremo in zalijemo s pelati, solimo in popramo ter kuhamo slabih 10 minut. Umešamo po navodilu skuhane svaljke in sveže nasekljan peteršilj.
- File brancina popečemo na olivnem olju. Na ponev ga položimo najprej s kožo navzdol in počakamo, da postane mlačen (približno 3 minute), nato ga obrnemo ter pečemo še 2 minuti.
- Postrežemo ga skupaj s svaljki. Po želji potresemo s parmezanom. Obrok dopolnimo z zeleno solato, začinjeno z balzamičnim kisom in olivnim oljem.
Sestavine

- 400 g domačih svaljkov Žito
- 4 kosi filejev brancina
- 150 g oliv
- 200 g (pasiranih) pelatov
- 2 šalotki
- 4 stroki česna
- 10 g ingverja Maestro
- 1 manjši šopek svežega peteršilja
- 2 dl belega vina
- 400 g zelene solate
- olivno olje
- sol, poper Maestro
- balzamični kis
- parmezan