Žar riba

Za piknike z okusom po morju.

Poletni piknik z morsko tematiko kar kliče po mešanici žar riba.

- Uporaba -

Ribe očistimo, poplaknemo z vodo in jih obrišemo do suhega. Nato jih naoljimo ter znotraj in zunaj začinimo z mešanico začimb. Ribe začinimo pred pečenjem, da se oblikuje polna aroma.
Sestavine: morska sol, česen, črni poper, peteršilj, rožmarin, piment, citronska kislina, timijan, aroma limone

- Sorodne začimbe -
- Ali ste vedeli? -

Ribe imajo pomembno vlogo v t.i. Mediteranskem paradoksu. Znano je namreč, da so ljudje na področju Mediterana manj dovzetni za bolezni srca in ožilja, čeprav jedo veliko mesa. Dokazano je, da k temu ključno prispeva izbor ostalih živil – ribe, zelenjava, oljčno olje, vino in izbor mediteranskih začimb.